BLNOs YNGSTE DEBUTANT?

Søndag ettermiddag spilte Ammerud kamp mot Tromsø Storm. Til tross for tap foran et Apalløkka med flere spillere enn tilskuere, var det et lyspunkt av en hendelse i kampen.

  • Digg, dette er noe jeg har sett frem til lenge. Det har i lang tid vært en av mine mål, så det var digg og få være med å debutere.

Ordene tilhører Jonathan Kleven-Fredriksen (14). Med kun 44 sekunder igjen på klokka, slapp Sanders innpå den yngste mannen (gutten) i stallen. Kun 14 år og 8 måneder gammel er Kleven-Fredriksen, som egentlig noterte seg for en assist til Ouzhan Farzaneh, men som ikke ble registrert. Jaja, vi som var der, vi så det hvert fall, og det er det viktigste. Vi kan diskutere langt og lenge om hvor mye hans debut hadde å si for kampens utfall, men 44 sekunder er 44 sekunder. Selvsagt ønsker han å spille mer.

  • Får håpe det, er veldig interessert i å spille så mye som mulig, sier Kleven-Fredriksen.
Kleven-Fredriksen (14) i aksjon mot Tromsøs Johannes Lange (22)

Spørsmålet mitt lyder slik: Er Kleven-Fredriksen den yngste BLNO debutanten fra og med 2000?

Selv har jeg brukt litt tid på å gå gjennom tidligere BLNO staller. Tidligere har BLNO hatt spillere som Miilah Kombat (Asker Aliens) og Ali Ouakkaha (Frøya Ambassadors) som begge fikk sine første minutter tidlig i tenårene. Ouakkaha, den januardagen i 2005, var kun 1 måned eldre enn det Kleven-Fredriksen var på søndag, men jeg finner altså ingen som var yngre enn sistnevnte.

Yngst eller ikke, stort er det, og vi håper dette motiverer andre barn at om timene legges inn, så kommer resultatene også, kanskje fortere enn det man selv forventer.

  • Hjelper stort på motivasjonen dette, ifølge sistnevnte.

Selv har jeg vært en del av Ammerud Basket i totalt 15 år over to perioder, og vi må tilbake til spillere som Christian Hinsch hvis vi skal snakke om sult og arbeidskapasitet i tidlig alder, uten sammenlikning for øvrig.

Kleven-Fredriksen har et lite tips til andre basketglade unge.

  • Hopp ut i vanskelige situasjoner, og ikke vent på å bli komfortabel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Protected by reCAPTCHA 
Privacy Policy  and Terms of Service apply.

© Ammerud Basket 2020
Powered by upneto.com